FIA logó

A Nemzetközi Automobil Szövetség (Fédération Internationale de l’Automobile), vagyis az (FIA) a 19. század végén elterjedt és egyre gyakoribb autóversenyek nemzetek közötti méretűvé válásával szükségessé vált egy olyan szervezet létrehozása amelyik szabályozza az autóversenyeket.

1904. június 20-án Párizsban megalakult a Nemzetközi Autóklubok Szövetsége Association Internationale des Automobile Clubs Reconnus (AIACR) amely világszervezetként összefogja és irányítja az autósportot a World Motorsport Council (Autósport Világtanács) vezetésével.  Jelenleg több, mint 125 országnak 222 nemzeti szövetsége a tagja.

MNASZ logó

Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) 1996. december 1. óta irányítja a sportág ügyeit ezen a néven.

Az MNASZ az autó és gokart sportágak sportszövetségeként a hazai és nemzetközi sportfeladatok ellátására létrehozott, a sportágakban mûködõ sportszervezetek, sportegyesületek, gazdasági társaságok, illetõleg ezeken keresztül az autó és/vagy gokart sportágban sport és egyéb tevékenységet folytató sportolók, közremûködõk tevékenységét összehangoló, irányító, munkájukat segítõ és támogató, önkormányzati elv alapján muködõ érdekképviseleti tevékenységet is kifejtõ társadalmi szervezet.

Jogelődjei az 1900. november 30-án alakult Magyar Automobil Club, amely 1911-től Ferenc József engedélye alapján a “Királyi” jelzőt vette fel.

Pannoncom-300x74

 2003-ban alakult, tulajdonosa Rentkó András ügyvezető. A megalapításkor olyan megbízható vállalkozás létrehozása volt a cél, amely az alapítónak a távközlési- és kábeltelevíziós hálózati projektek irányításában addig megszerzett tapasztalatinak és szaktudásának felhasználásával elismert és szilárd pozíciót szerezhet a magyar piacon. 

Üzletfilozófiájuk egyik alappillére, hogy a legjobb termék vagy installáció is csak a megfelelően felkészült felhasználó kezében válhat valódi eszközzé. Éppen ezért már a tervezési szakaszban fontosnak tartják, hogy szakembereik minden részletre kiterjedően mérjék fel ügyfelük igényét és hasznos szakmai információkkal segítsenek az alkalmazásnak legmegfelelőbb termék és/vagy rendszer kiválasztásában.

passion-car-logo

A Passion Car-t az autók iránti szenvedély hívta életre, ahogy azt a cég neve is tükrözi.
Nem csupán autókat kínálnak, hanem egy ÉLETÉRZÉST. A SZABADSÁGOT, a SZÁGULDÁS magával ragadó érzését, mely végig kísér minket utunk során.
 Mindegy hogy egy életen át tartó utazáshoz keresi az IGAZIT vagy élete legfontosabb eseményéhez keresi a PÁRJÁT. A Passioncar az ÖN megoldása.
Nem csak eladásra, hanem alkalmi bérlésre is kínál járműveket.
Esküvőre, rendezvényekre, különleges alkalmakra. Munkatársaik
flottakezelésben és gépkocsi importban is állnak az ügyfelek rendelkezésére.

A szenvedély valósággá válhat, nézzen körül náluk!

rallycross-hu-partner-logo

A magyarországi Rallycross szakág központi oldala. Minden, ami offroad. Képektől, a viedókon át, a bajnokság állásáig.